Je bekijkt nu extra instructies voor de module ‘online lessen’

Feedback vragen over jouw online lessen

Geven jullie online lessen, bijvoorbeeld met Microsoft Teams, Google Classroom of Zoom? Met ingang van dinsdag 14 april a.s. staat voor alle docenten in DOT de module ‘online lessen’ klaar, een cadeautje van e-Loo.

Docenten kunnen in deze module zelf een online les evalueren en aan het einde van de les de leerlingen vragen om er feedback op te geven, met tops & tips. Heel handig, nu we zoveel willen leren over online lesgeven want deze lessen kunnen worden geanalyseerd met de bekende filters en natuurlijk een benchmark. Docenten kunnen tevens een collega, leidinggevende of opleider uitnodigen om met de DOT feedback te geven op een online les. We hebben het proces dus omgedraaid, de docenten zijn nu zelf aan zet!

De vragenlijst over online lessen

In de DOT-module ‘online lessen’ hebben we – naast enkele bekende – ook nieuwe indicatoren opgenomen. Online lesgeven vraagt andere vaardigheden van je. Die kun je hiermee snel verder ontwikkelen. De nieuwe indicatoren zijn samen met de auteurs van wijze lessen geformuleerd. Dit team van de Open Universiteit (OU) heeft niet alleen verstand van ‘directe instructie’, de OU is al jaren heel goed thuis in online lesgeven.

Voor alle scholen hebben wij nu de docenten-login geactiveerd. Dat betekent dat alle docenten kunnen inloggen in de DOT. Als docenten eenmaal zijn ingelogd hebben zij ook toegang tot alle andere observaties die in hun lessen zijn gedaan.

Hoe kan ik deze module gebruiken?

Klik je op onderstaande links voor uitleg:

Extra instructies ‘online lessen’

Wij hebben veel enthousiaste reacties gehad op de nieuwe module, docenten willen graag aan de slag! Daarom hebben nog een paar online instructies voor jullie gepland. schrijf je snel in!

  • donderdag 23 april om 10.00 uur
  • donderdag 7 mei om 10.00 uur
  • dinsdag 12 mei om 10.00 uur
  • donderdag 14 mei om 10.00 uur
  • dinsdag 19 mei om 10.00 uur

Wil jij met je collega’s of jouw docententeam een instructie op een ander moment, mail ons even dan plannen we dat in! support@eloo.nl