Door te luisteren naar de behoefte van scholen hebben wij met onze kennis van en passie voor het onderwijs een compleet platform voor kwaliteitsontwikkeling gebouwd Het eLoo platform bestaat uit vier modules voor lesobservaties, professionele ontwikkeling, schoolonderzoeken en een overkoepelende analysemodule. Samen geven deze modules beter zicht op onderwijsontwikkeling, kwaliteitszorg en het strategisch personeelsbeleid.

Op ‘Mijn eLoo’ komt het platform voor onze gebruikers samen. Door één keer in te loggen hebben zij direct toegang tot alle modules waar zij de rechten voor hebben. Op ‘Mijn eLoo’ houden we onze gebruikers tevens op de hoogte van belangrijke updates en ontwikkelingen zodat zij de modules optimaal kunnen gebruiken.


In de module Observeren, beter bekend als de Digitale Observatie Tool (DOT) worden lesobservaties digitaal vastgelegd. Een observator geeft op een gevalideerde lijst van indicatoren aan in hoeverre het handelen van een docent aan de standaarden voldoet. Met de observatietool kun je ook leerlingevaluaties uitzetten, zelfevaluaties invullen en collegiale consultaties en audits uitvoeren.

Modules eLoo
Modules eLoo

De module Ontwikkelen (BOOT) geeft zicht op professionele ontwikkeling. Het geeft zowel docenten als schoolleiders eigenaarschap over hun ontwikkeling en voorziet hen van houvast en structuur in het proces. Medewerkers bereiden hun gesprekken voor met een zelfevaluatie en met het ophalen van 360° feedback.

Met de module Onderzoeken (SET, School Enquête Tool) kan elk type onderzoek eenvoudig worden uitgezet, ingevuld en bekeken. Denk aan de verplichte tevredenheidsonderzoeken onder leerlingen, ouders en medewerkers. Ook de NPO Schoolscan kan met de Onderzoeksmodule worden uitgezet. Door de koppeling met Magister, Somtoday en Vensters is het uitzetten van een enquête en het versturen van de resultaten snel gedaan.

modules

In de overkoepelende module Ontdekken komen de gegevens uit de modules Observeren, Ontwikkelen en Onderzoeken samen. Deze gegevens kunnen op uiteenlopende manieren geanalyseerd en vergeleken worden op alle niveaus van je organisatie. Dit biedt inzichten om complexe vraagstukken op te lossen en handvatten om op de juiste manier sturing te geven aan je organisatie.

Ervaar het zelf

Ben je klaar om de onderwijskwaliteit op jouw school te verbeteren maar wil je eerst meer informatie? Dat kan! We voorzien je graag van informatie door middel van een vrijblijvende presentatie, online of op locatie.