In de Analysemodule komen alle gegevens uit de verschillende modules samen waardoor er diepgaande analyses kunnen worden uitgevoerd. Doordat er uiteenlopende vergelijkingen kunnen plaatsvinden ontstaat er een concreet beeld op het gebied van onderwijsontwikkeling, strategisch HRM en kwaliteitszorg. Met deze kennis wordt het samenstellen van bijvoorbeeld een nieuw schoolplan aanzienlijk eenvoudiger. Daarnaast heeft het externe toezicht deze informatie nodig om te kunnen toetsen in hoeverre het bestuur zicht heeft op de kwaliteit van het onderwijs.

analysemodule - eLoo

ANTWOORD OP BELANGRIJKE VRAGEN

De Analysemodule geeft antwoord op een aantal belangrijke vragen zoals:

·   “Hoe ervaren onze medewerkers de kwaliteit van gevoerde gesprekken?”

·   “Hoeveel lesobservaties hebben er dit jaar plaatsgevonden?”

·   “Welke verschillen er zijn tussen de scholen binnen mijn bestuur?”

Deze informatie wordt beschikbaar op een dashboard met de mogelijkheid om ‘door te klikken’ naar de onderliggende detailpagina’s.

NIEUWE FUNCTIONALITEITEN

De Analysemodule zal de mogelijkheid gaan bieden om uiteenlopende vergelijkingen en verschillende eigen grafieken te genereren op basis van de beschikbare data. En als je dan nog niet voldoende ‘ontdekt’ hebt, kun je de beschikbare data met één druk op knop exporteren in Excel.

analysemodule

rechten

Zowel bestuurders, directeuren, leidinggevenden als docent kunnen toegang krijgen tot de Analysemodule. Vanzelfsprekend verschilt het per functie welke gegevens zij kunnen inzien. Dit wordt met de onderwijsorganisatie besproken zodat de rechtenstructuur past bij de organisatie. Een docent kan bijvoorbeeld alleen gegevens inzien van de klassen waar hij/zij volgens het leerlingvolgsysteem les aangeeft (dit kan handmatig gespecificeerd worden naar de klassen waar hij/zij mentor van is). Terwijl een bestuurder de rechten heeft om de gegevens van alle scholen binnen zijn bestuur te bekijken.

npo schoolscan

Doordat schoolleiders na het uitzetten van de NPO Schoolscan behoefte hadden aan meer diepgaande analyses, heeft eLoo de ontwikkeling van deze analyses in de Analysemodule voorrang gegeven. Het is daarom op korte termijn mogelijk om de Schoolscan resultaten op uiteenlopende manieren met elkaar te vergelijken. Hierdoor krijg je als school inzicht in het welbevinden, executieve functie en didactisch-pedagogische behoeften van de leerlingen en kunnen de juiste interventies gekozen en onderbouwd worden. 

analysemodule
Ontwikkelmodule analyseren

Ontwikkelmodule

Omdat eLoo de ontwikkeling van de analyses voor de Schoolscan voorrang heeft gegeven zal direct na de zomervakantie ook de data uit de Ontwikkelmodule zichtbaar worden in de Analysemodule.

Lancering

Ben je benieuwd hoe de module werkt? Vraag een demonstratieversie aan en ervaar zelf de gebruiksvriendelijkheid en veelzijdigheid van de Analysemodule.