Met de module Onderzoeken kunnen kwaliteitsmedewerkers, schoolleiders en docenten eenvoudig de verplichte tevredenheidsonderzoeken, maar ook andere leerling- en docentenonderzoeken, uitzetten.
hoe werkt het?
Vanuit de module Onderzoeken verstuur je eenvoudig enquêtes naar leerlingen, collega’s of ouders. Je kunt bestaande vragenlijsten uit Vensters of de NPO-schoolscan importeren, maar je kunt ook je eigen vragenlijsten toevoegen. Het platform verzamelt de data en geeft een beeld van het aantal respondenten en de inhoud van de respons.
WAT IS HET BELANG VAN ONDERZOEKEN?
Monitoring schooldoelen
Je krijgt zicht op wat het uitgezette beleid oplevert en waar je moet bijsturen.
Concrete ontwikkeling
Door te reflecteren op feedback en je beleid aan te passen laat je zien dat je feedback waardeert.
Monitoring leerlingen
Je zet eenvoudig enquêtes voor welzijn en sociale veiligheid uit bij leerlingen en ouders en verzamelt overzichtelijk de resultaten.
Verantwoording afleggen
Met de data uit de onderzoeken geef je je beleid een door feiten ondersteunde basis.
Input beleid
Je verzamelt structureel input van medewerkers, leerlingen en ouders voor het formuleren van beleid.
WAT KUNNEN WIJ BIEDEN?
- Vragenlijst verplichte tevredenheidsonderzoeken: met één druk op de knop zet je verplichte onderzoeken naar ouders en leerlingen uit.
- Eigen vragen(lijsten) en onderzoeken: als jouw school eigen vragen(lijsten) gebruikt of wilt toevoegen kunnen we die voor jullie in de Onderzoeksmodule zetten.
- Veiligheidsmonitoring: je verzamelt data over veiligheid binnen jouw school.
- Vragenlijst burgerschap: monitoring van de effecten van burgerschapsonderwijs op jouw school.
- Handleiding met instructiefilmpjes: dit maakt het gebruik van het platform eenvoudig.
MOGELIJKHEDEN KOPPELINGEN
OPTIES
- Medewerkerstevredenheid (MTO): meet tevredenheid bij zowel onderwijzend personeel als onderwijs ondersteunend personeel.
- NPO schoolscan: vragenlijst die je helpt een realistisch beeld te krijgen van het sociaal emotioneel welbevingen van leerlingen.
- Docentevaluatie: met de standaard vragenlijst wordt zowel de voortgang van het onderwijs als de professionalisering onderzocht.
- Leerlingevaluatie: leg uiteenlopende onderwerpen voor bij leerlingen van één of meerdere klassen.
KENMERKEN
- Eenvoudig enquêtes uitzetten, invullen en (tussentijds) analyseren
- De mogelijkheid om interne en externe belanghebbenden te betrekken.
- Eenvoudig voldoen aan de verplichting van Monitoring Sociale Veiligheid (tevredenheidsonderzoeken)
- Bevorderen van de kwaliteitscultuur.
MEER WETEN over de module ONDERZOEKEN?
Onze accountmanagers komen graag bij je langs om het platform aan schoolbestuurders, HR adviseurs of kwaliteitsadviseurs die interesse hebben te presenteren. Zij denken mee over de modules en extra opties die de school nodig heeft om aan haar behoefte te kunnen voorzien en kunnen ook inzicht geven in de kosten.
Als je op basis van de kostenopgave besluit met het eLoo platform te gaan werken dan maken wij een offerte. Hierin staan alle wensen van de klant en de daarbij behorende jaarlijkse en eenmalige kosten gespecificeerd. De accountmanager neemt deze offerte met de klant door.
Als je de offerte hebt getekend dan gaan wij meteen aan de slag. Er wordt een licentieovereenkomst en een verwerkersovereenkomst opgesteld. Ook ontvang je ons Service Level Agreement en onze Algemene Voorwaarden. Onze implementatieafdeling neemt contact op voor de inrichting en implementatie van de gevraagde modules.
veelgestelde vragen
Welke onderzoeken kan ik doen met de module Onderzoeken (SET)?
Je kunt in deze module de standaard tevredenheidsonderzoeken (ouder en leerlingen) van Kennisnet uitzetten. Het is ook mogelijk om de onderzoeken te uploaden naar Vensters. Daarnaast kunnen er medewerkerstevredenheidsonderzoek uit gezet worden, docenten kunnen zelf leerlingenevaluaties uitzetten en er kan gebruik worden gemaakt van een NPO-onderzoek voor zowel leerlingen (en ouders) als docenten.
Wanneer kan ik de enquêtes voor Ouder- en Leerlingentevredenheid uitzetten?
Wij hanteren de periode zoals door Venster is ingesteld, namelijk 1 november tot en met 30 april.
Kijk hier voor meer informatie.