Met de Onderzoeksmodule, ook wel bekend als de SET (School Enquête Tool), kan elk onderzoek eenvoudig worden uitgezet, ingevuld en bekeken.

set, tevredenheidsonderzoek schoolonderzoek eLoo

Koppeling met Magister en Somtoday

De Onderzoeksmodule is gekoppeld met Magister en Somtoday waardoor verplichte tevredenheidsonderzoeken eenvoudig en snel kunnen worden uitgezet. Voor het uitzetten van de tevredenheidsonderzoeken kan gebruik worden gemaakt van de verplichte standaard vragenlijst van Vensters. De vragenlijst van Vensters kan worden uitgebreid met schooleigen vragen.

gegevensleverancier van Vensters

eLoo is door de VO-Raad erkend als officiële gegevensleverancier voor de tevredenheids- en veiligheidsonderzoeken op Vensters voor Verantwoording en Scholen op de Kaart. Door de koppeling, kunnen de resultaten eenvoudig via de Onderzoeksmodule verstuurd worden naar Vensters, zodat de resultaten kunnen worden gepubliceerd op Scholen op de Kaart.

Leerling- en docentevaluaties

Naast de verplichte tevredenheidsonderzoeken kunnen er in de Onderzoeksmodule ook leerling- en docentevaluaties worden uitgezet. Met de leerlingenevaluatie kan een docent of een leidinggevende een enquête versturen naar meerdere klassen om de leerlingen feedback te vragen over de docent.

NPO Schoolscan

De NPO Schoolscan brengt in kaart wat de impact (ook op lange termijn) is geweest van de corona-vertraging op de leerlingen. De leerling staat in deze vragenlijst centraal, en kan ook worden verstuurd naar ouders. De standaard gevalideerde vragenlijst is opgesteld door onderwijsdeskundige Femke Geijsel, Stichting OOK en Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO). Aan de hand van de resultaten ontstaat er een realistisch beeld van het sociaal-emotioneel welbevinden, de pedagogisch didactische behoeften en de executieve functies van de individuele leerlingen en van de schoolpopulatie in zijn geheel. De resultaten van het onderzoek kunnen zowel worden gebruikt voor de begeleiding van de leerlingen als input leveren voor een schoolplan.

Analysemodule

De gegevens van de verschillende onderzoeken kunnen eenvoudig worden geanalyseerd in de Analysemodule. De resultaten worden direct getoond per indicator en kunnen getoetst worden aan de hand van de landelijke benchmark. Met behulp van de filters kunnen de resultaten ook vergeleken worden tussen de verschillende vestigingen, opleidingen, school- en leerjaren. Daarnaast kunnen de gegevens ook op leerling- en ouderniveau bekeken worden. Het verschilt uiteraard per functietitel welke data kan worden ingezien. Zo kan een docent de resultaten op leerlingniveau bekijken maar een bestuurder alleen op vestigingsniveau. Lees hier meer over de Analysemodule.

Benieuwd?

Ben je benieuwd hoe de Onderzoeksmodule werkt? Vraag hieronder een demonstratieversie aan of neem contact met ons op. We voorzien je graag van informatie door middel van een vrijblijvende presentatie. Online of op locatie.

veelgestelde vragen