Met de Onderzoeksmodule kunnen scholen eenvoudig de verplichte tevredenheidsonderzoeken, maar ook andere leerling- en docentenonderzoeken uitzetten.

hoe werkt de onderzoeksmodule?

Vanuit de onderzoeksmodule verstuur je eenvoudig enquêtes naar leerlingen, collega’s of ouders. Je kunt bestaande vragenlijsten uit Vensters of de NPO-schoolscan importeren, maar je kunt ook je eigen vragenlijsten toevoegen. Het platform verzamelt de data en geeft een beeld van de hoogte en inhoud van de respons.

WAT IS DE MEERWAARDE VAN DE onderzoeksMODULE?

  • Leerlingen- en docentenevaluaties: naast de verplichte tevredenheidsonderzoeken kunnen er in de Onderzoeksmodule ook leerling- en docentevaluaties worden uitgezet. Met de leerlingenevaluatie kan een docent of een leidinggevende een enquête versturen naar meerdere klassen om de leerlingen feedback te vragen over de docent.
  • Koppeling met Magister en Somtoday: de Onderzoeksmodule is gekoppeld met Magister en Somtoday. Daardoor verplichte tevredenheidsonderzoeken eenvoudig en snel kunnen worden uitgezet. Voor het uitzetten van de tevredenheidsonderzoeken kan gebruik worden gemaakt van de verplichte standaard vragenlijst van Vensters. De vragenlijst van Vensters kan worden uitgebreid met schooleigen vragen.
  • Gegevensleverancier van Vensters: eLoo is door de VO-Raad erkend als officiële gegevensleverancier voor de tevredenheids- en veiligheidsonderzoeken op Vensters voor Verantwoording en Scholen op de Kaart. Door de koppeling, kunnen de resultaten eenvoudig via de Onderzoeksmodule verstuurd worden naar Vensters, zodat de resultaten kunnen worden gepubliceerd op Scholen op de Kaart.
  • NPO Schoolscan: de NPO Schoolscan brengt in kaart wat de impact (ook op lange termijn) is geweest van de corona-vertraging op de leerlingen. De leerling staat in deze vragenlijst centraal. De standaard gevalideerde vragenlijst is opgesteld door onderwijsdeskundige Femke Geijsel van Stichting OOK en Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO). De resultaten geven een realistisch beeld van het sociaal-emotioneel welbevinden, de pedagogisch didactische behoeften en de executieve functies van de individuele leerlingen en van de schoolpopulatie in zijn geheel. De resultaten van het onderzoek geven handvatten voor de begeleiding van de leerlingen en input voor een schoolplan.

MEER WETEN over de onderzoeksmodule?

veelgestelde vragen