kwaliteitsversnellers voor
leergierige scholen
Wat gebruikers over ons zeggen:
‘Dit levert alleen maar eerlijke feedback op.’
Docent CBS+, R’dam
‘Hiermee ben je echt zelf de eigenaar van je professionele ontwikkeling.
En superveilig.’
Beleidsadviseur kwaliteitszorg Enschede
‘Een eenvoudige applicatie, waarmee je elk praktijkonderzoek, elke meting, gewoon zelf doet.‘
Conrector in Maastricht
Referenties
ELoo is opgericht door onderwijsprofessionals. Ook voor onze eigen dienstverlening ontwikkelden wij vanzelfsprekend een adequate kwaliteitszorg. Daar leren we elke dag van.
Nieuwsgierig naar referenties? Neem even contact op, wij zorgen voor referenten.
Klanten vinden eLoo:
- Professioneel
- Deskundig
- Servicegericht
- Bereikbaar
FAQ
veelGESTELDE vragen en onze antwoorden
Hoe helpt het eLoo platform bij het voorbereiden van een inspectiebezoek of de verantwoording naar de Onderwijsinspectie?
Met het eLoo platform kun je eenvoudig verantwoording afleggen aan de Onderwijsinspectie. De modules zijn namelijk zo ingericht dat je op basis van 360° feedback structureel kunt werken aan de onderwijsontwikkeling, kwaliteitszorg en het strategisch personeelsbeleid.
Met de modules van eLoo verzamel je betrouwbare data ter verantwoording van de volgende indicatoren van het onderzoekskader voor schoolleiders: Onderwijsprocessen, Veiligheid & schoolklimaat, Sturen en kwaliteitszorg en ambitie. En van het onderzoekskader voor het bestuur: Uitvoering & kwaliteitscultuur en Evaluatie, verantwoording & dialoog.
Hoe lang duurt het voordat ik met de Observatiemodule (DOT) kan werken?
Nadat er is ondertekend, duurt het ongeveer twee weken voordat je met de Observatiemodule (DOT) aan de slag kunt.
De DOT moet per school ingericht worden en gekoppeld aan het leerlingvolgsysteem van jouw school. Mocht het nodig zijn dan kan de inrichting in overleg sneller gedaan worden. Na de inrichting volgt een korte instructie zodat je als schoolleiding aan de slag kunt met het observeren van lessen. Na een tweetal proefobservaties is een kort afstemmingsmoment met collega’s aan te bevelen. Dan ga je samen na of je op dezelfde manier observeert, op een vergelijkbare manier werkt met de indicatoren die jullie van belang vinden. Over hoe je observeert en waardeert adviseren wij je graag.
Als docenten onderling ook met de moduel Observeren (DOT) gaan werken, introduceer je de tool in het team. Ook daarover denken we graag mee.
Wat vraagt een duurzame implementatie van de Ontwikkelmodule van ons als schoolleiding?
Om de ontwikkelmodule effectief in te zetten, is een goede voorbereiding nodig. Wij vragen daarom vooraf naar jullie gesprekscyclus.
We kijken naar de vorm en organisatie van de gesprekscyclus, maar ook naar de effectiviteit ervan. Eventueel kunnen we bij de implementatie van de module Ontwikkelen (BOOT) ook gewenste aanpassingen doorvoeren. Dat blijkt vaak een goed moment daarvoor.
Belangrijke vragen die je aan jezelf als organisatie kunt stellen zijn: in welke richting ontwikkelt mijn onderwijs zich en wat betekent dat voor de nodige ontwikkeling van elke medewerker? Hoe organiseren wij op school een vorm van constructieve communicatie? Hoe pakken wij de borging aan van de eLoo modules in het HR-beleid?
Aan de slag
Dat kan. Neem contact met ons op en we maken een afspraak en organiseren een interactieve presentatie. Daarin staan jullie ontwikkelplannen centraal. Na die presentatie (op locatie of online) kan je in elk geval in school aan de slag met onze informatie en eventueel met een demo-versie.
Hoe bereik je ons?
Stuur een mailtje naar info@eloo.nl of klik op onderstaande button. Dan nemen we contact op, bespreken we waarmee jullie bezig zijn op school en maken we eventueel een afspraak, ‘live’ of online.