Je bekijkt nu We maken het eLoo platform nog veiliger

Om het eLoo-platform nog veiliger te maken hebben we Twee Factor Authenticatie (2FA) mogelijk gemaakt. Vanaf 11 maart kun je dit als gebruiker voor je eigen account activeren. Je kunt er als school ook voor kiezen om het voor alle gebruikers van je hele school te activeren.

VEILIGHEID

Steeds meer scholen zijn zich bewust van de noodzaak om gebruikersaccounts veilig te houden. Alleen vertrouwen op gebruikersnaam en wachtwoord is tegenwoordig helaas niet meer voldoende. Door nog een extra factor aan het verificatieproces toe te voegen verhoog je de veiligheid van je account en maakt het moeilijker voor een hacker om toegang te krijgen tot je gegevens. Zo verminder je de kans op fraude, gegevensverlies of identiteitsdiefstal aanzienlijk.

HOE WERKT HET?

Vanaf het moment dat je Twee Factor Authenticatie (2FA) hebt geactiveerd krijg je wanneer je inlogt een melding dat er een mail met een authenticatiecode gestuurd is naar het mailadres waar je mee inlogt. Vul de authenticatiecode in om toegang te krijgen tot het eLoo platform.

Je kunt als school ook besluiten om het instellen van Twee Factor Authenticatie (2FA) op het Eloo platform voor al je gebruikers verplicht te stellen. Dit kan alleen de supportafdeling van eLoo voor je instellen. Wil je dit? Neem dan contact op.