Je bekijkt nu Verplichte tevredenheidsonderzoeken
Tevredenheiddsonderzoeken leerlingen en ouders

Scholen zijn wettelijk verplicht hun leerlingen en ouders te bevragen over veiligheid en pesten (MSV, Monitoring Sociale Veiligheid). Door het uitzetten van de tevredenheidsonderzoeken van Vensters voldoe je aan deze monitoringsplicht maar het geeft ook een betrouwbaar beeld van de sfeer op school en het levert informatie om de dialoog aan te gaan met betrokken.


Officiële gegevensleverancier

eLoo is door de VO-Raad erkend als officiële gegevensleverancier voor de tevredenheids- en veiligheidsonderzoeken op Vensters en Scholen op de kaart. Dit betekent dat de vragenlijsten van Vensters in de Onderzoeksmodule (Ook wel bekend als School Enquête Tool, SET) uitgezet en vervolgens ook geüpload kunnen worden naar Vensters.

Onderzoeksmodule

De Onderzoeksmodule van eLoo is onderdeel van een integraal platform. Het eLoo platform bestaat uit meerdere modules om de kwaliteit op scholen op verschillende vlakken te monitoren en te optimaliseren. Met de Onderzoeksmodule kunnen naast de tevredenheidsonderzoeken ook andere soorten onderzoeken worden uitgezet en ingevuld. Resultaten die hieruit voortkomen zijn live te volgen en tussentijds te analyseren. Door de koppeling met Magister of SOMtoday kunnen de enquêtes eenvoudig en snel worden uitgezet en door het toevoegen van eigen vragen kunnen bestaande vragenlijsten schooleigen gemaakt worden.

Start nu je tevredenheidsonderzoeken

Scholen hebben nog tot 30 april de tijd om de tevredenheidsonderzoeken uit te zetten. Tot 15 mei kunnen de resultaten doorgestuurd worden naar Vensters.
Benieuwd naar onze Onderzoeksmodule? Vraag hieronder vrijblijvend een demoversie aan of neem contact met ons op. We helpen graag.