Je bekijkt nu Zoek een Gen-Z mentor

Dit is het advies van Hadjar Yagkoubi aan vo-scholen. Als keynote speaker opende zij het vo-congres afgelopen donderdag 11 april. Van 2018 tot 2020 was zij jeugdvertegenwoordiger voor Nederland in de Verenigde Naties en gaf speeches om de kijk van jongeren op de klimaatcrisis, veiligheid en mensenrechten onder de aandacht te brengen. Voor het vo-congres deed zij een pleidooi voor het betrekken van jongeren bij de discussie over de kwaliteit van het onderwijs.

Haar pleidooi is ons als eLoo uit het hart gegrepen. In ons platform zit het ophalen van leerlingfeedback op de onderwijskwaliteit integraal verankerd. De praktijk leert dat dat naast complimenten ook hele bruikbare concrete verbeterpunten oplevert. Deze generatie is immers opgegroeid met feedback geven. Ze zijn ondernemender dan ooit en enorm actiegedreven. Als je laat zien wat je met hun feedback doet zijn leerlingen een enorm waardevolle spiegel.

Om te laten horen hoe zinvol het kan zijn je leerling als spiegel in te zetten maakt eLoo een podcastserie:. Heb jij ook mooie voorbeelden van leerlingfeedback die je onderwijs heeft versterkt? Laat het ons weten!