Je bekijkt nu Het Nieuwe IJsselcollege

Op 5 december werd het nieuwe gebouw van deze top-school opgeleverd, aan de Pelikaanweg in Capelle aan den IJssel. Wij zijn er trots op al enkele jaren intensief betrokken te zijn bij de ontwikkeling van het nieuwe onderwijsconcept en verbetering van de onderwijsresultaten van deze unieke school. Vmbo basis en kader t/m Vwo onder één  dak, in een prachtig en bijdetijds schoolgebouw. Leerlingen leren in goed samengestelde lesgroepen alles wat nodig is voor een examen en daarnaast leren ze samenwerken, onderzoeken, problemen oplossen in projectgroepen, dwars door de school heen georganiseerd. Top, het lijkt de echte wereld wel! Nu eens een keer niet een school die kiest voor het gemak van een zo eenzijdig mogelijk samengestelde leerlingengroep. Voorbereiden op het echte leven! Dat past bij Rotterdam.

En het Nieuwe IJsselcollege gaat als eerste onze nieuwste tool gebruiken, de Beoordelings- en Ontwikkel tool. Daarmee kunnen docenten zelf met  de conclusies uit alle observaties van hun lessen, de analyses van hun onderwijsresultaten en van hun 360′- feedback hun functioneringsgesprekken voorbereiden! Docenten vullen zelf hun personeelsdossier, zoals het hoort, ook volgens de wet BIO. Op grond van duidelijke en objectieve gegevens kunnen zij zelf aan hun ledinggevende voorstellen met welke ontwikkeldoelen zij (een) komend schooljaar aan de slag willen gaan. Omdat het IJsselcollege , opdrachtgever voor dit prachtige instrument, tevens werkt met de digitale personeelsdossiers van AFAS, hebben we met AFAS een directe, digitale koppeling gemaakt. Alle docenten beheren nu zelf hun bekwaamheidsdossier en bereiden hun eigen gesprekken eenvoudig en goed voor, met de BOOT.

Niet alleen het onderwijsprogramma van het Nieuwe IJsselcollege is dus innovatief, ook het personeelsbeleid is dat. De docent wordt weer gezien als de professional die hij en zij altijd geweest zijn.